Over

Mijn naam is Yuri Gelderman en ik beheer deze website. In juni 2010 besloot ik mijn leven drastisch te veranderen. Nadat ik vijf jaar werkte op een van Nederlands grootste accountantsbureaus – waar ik een behoorlijk salaris verdiende – besefte ik dat ik in een bepaalde cirkel terecht was gekomen waar ik me niet prettig in voelde. Ik wilde eruit. Ik wilde af van de stress en af van de politiek die op dergelijke bureaus bedreven wordt. Promotie staat voorop en klanten stellen eigenlijk helemaal niks voor. Toen ik een burn-out kreeg en met een psychiater ging praten, besprak zij de opties die ik had:

  1. doorgaan zoals ik voor mijn burn-out was geëindigd, ongelukkig blijven tot aan mijn pensioen;
  2. het roer omgooien en iets gaan doen wat ik echt leuk vind, waar ik plezier aan beleef.

Het roer omgooien was niet zo eenvoudig. Ik had een opleiding van ruim 9 jaar achter de rug. Eerst mijn bachelor en toen mijn master en ten slotte nog een postmaster voor Register Accountant. Dure opleidingen waar ik veel tijd aan had besteed. Daarbij verdiende ik een behoorlijk salaris, wat ik eigenlijk wel lekker vond. Maar het idee om nog langer zo door te moeten sprak me allesbehalve aan. Ik besloot het roer inderdaad om te gooien en trok er met een goede vriend – Pascal – op uit. We reisden per auto naar Azië, deden landen als Mongolië, China, Pakistan en zelfs Afghanistan aan en leerden onszelf opnieuw kennen. Pascal deed een opleiding in de ict en had op de een of andere manier altijd tijd zat. Ook geld was voor hem geen probleem, hoewel hij minder verdiende dan ik. Hij leerde me dat je niet veel geld hoeft te hebben om leuke dingen te doen, als je maar weet waar je het voor wil gebruiken en het daarvoor uitgeeft.

Sindsdien ben ik dingen gaan doe ik leuk vond. Ik heb me enkele jaren bezig gehouden als groepsleider voor groepsreizen van bekende operators in Nederland en België. Tevens heb ik een jaar gewerkt op een wijnboerderij in Frankrijk en ben ik meerdere malen met een vrachtwagen naar Noorwegen en Zweden vertrokken. Dingen die niets van doen hadden met mijn vorige leven als accountant, maar wel zaken die mijn leven verrijkt hebben.

En nu dus deze website. Ik weet nog niet zo goed wat ik ermee wil. Waarschijnlijk komt het vol te staan met artikelen over hoe ook jij je droomleven kunt leiden, door gewoon keuzes te durven nemen en het roer om te gooien. Ook wil ik er diëten op bespreken, omdat ik – zeker in de tijd dat ik als accountant werkte – veel aankwam. Etentje na etentje volgde elkaar op en ik woog op mijn dieptepunt over de 100 kilo. Door mijn nieuwe leven en gesprekken met mijn psychiater heb ik geleerd om af te vallen op manieren die niet zo voor de hand liggen. Ook dat wil ik op deze website allemaal met je gaan delen. Zie deze website dus als een reisgids door het leven, geschreven en beheerd door iemand die al van alles heeft meegemaakt.

Wil je contact met me opnemen? Dat is geen enkel probleem. Hieronder plaats ik een contactformulier zodat je me ten alle tijden kan bereiken. Vragen, tips en adviezen zijn altijd welkom. Als ik het niks vind, doe ik er gewoon niks mee. Gewoon omdat het kan.

[contact_form]